Rotie

Inzameling en verwerking van gebruikt frituurvet en organisch restmateriaal

Rotie is gespecialiseerd in de inzameling en verwerking van organische materialen, zoals organisch afval en gebruikt frituurvet. Rotie helpt haar klanten met een budgetbewust, milieuvriendelijk en aantoonbaar afvalbeleid. Klanten variëren van grote voedingsmiddelenindustrieën tot kleine horecagelegenheden. Het proces van de inzameling tot recycling volledig is gecontroleerd en traceerbaar. Het organische materiaal van klanten wordt direct duurzaam verwerkt tot tweede generatie biodiesel, groene stroom of nieuwe biomaterialen. Rotie biedt haar klanten een tastbaar groene propositie.

VET GOED – wat je ermee doet!
Naast het inzamelen van gebruikt frituurvet van onder meer horecagelegenheden is Rotie de campagne VET GOED – wat je ermee doet gestart om ook het gebruikte frituurvet van de consument in te zamelen. Gebruikt frituurvet komt helaas nog vaak in de grijze bak of het riool terecht. In beide gevallen kost het de gemeenschap geld en dat is zonde.

VET GOED – wat je ermee doet biedt een oplossing voor dit probleem. Je kunt het gebruikte frituurvet namelijk gemakkelijk kwijt bij de ruim 1400 inzamelpunten. Op deze manier lever je een bijdrage aan een beter milieu en krijgt het gebruikte frituurvet een tweede leven. Dus VET GOED bezig! Klik hier voor uw dichtstbijzijnde inzamelpunt of meer informatie.

 

Het proces in stappen